فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال چهاردهم شماره 7 (بهمن 1390)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال چهاردهم شماره 7 (بهمن 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صدیقه اسماعیل زاده، مهرداد فارسی، محمدرضا آقاجانی میر، مرمر فیروزپور، ترزا ماهوتی صفحه 1
    مقدمه
    فاکتور لوله ای از علل بسیار شایع ناباروری است. این مطالعه با هدف ارزیابی نقش درمان تلقیح داخل رحمی (IUI) در خانم های با انسداد یک طرفه لوله رحمی در هیستروسالپنگوگرافی و کاهش اندیکاسیون های IVF و ICSI انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 88-1387 در مرکز ناباروری فاطمه الزهراء بابل روی60 بیمار نابارور با انسداد یک طرفه لوله رحمی (گروه مورد) و 120 بیمار نابارور با لوله های فالوپ سالم (گروه شاهد) در هیستروسالپنگوگرافی که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات جمعیت شناختی بیماران در پرسشنامه ای محقق ساخته جمع آوری و با نرم افزار SPSS (نسخه 16) با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و آزمون تی تست و کای دو تحلیل شد.
    یافته ها
    4 بارداری (7/6%) در گروه مورد و 15 بارداری (5/12%) در گروه شاهد رخ داد، ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    بروز بارداری پس از IUI در زنان با انسداد یک طرفه لوله رحمی با زنان دچار نازایی و دارای لوله رحم سالم تفاوت معنی داری ندارد. بنابراین، می توان در بیماران با یک لوله رحمی باز، بدون در نظر گرفتن محل انسداد لوله، انجام IUI را پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: نازایی، علت لوله ای، تلقیح داخل رحمی
  • حسن بسکابادی، زهرا پروینی، طاهره براتی، آسیه مودی صفحه 6
    مقدمه
    میزان مرگ و میر نوزادان یک شاخص استاندارد برای توسعه سیستم های مراقبت بهداشتی، آموزشی و اجتماعی است که تاثیر مستقیمی بر شاخص های مرگ و میر شیرخواران و کودکان زیر 5 سال دارد. اولین گام در کاهش مرگ و میر و ارتقاء سطح این شاخص، شناسایی علل مرگ و میر است، لذا این مطالعه با هدف بررسی علل و عوامل مستعد کننده مرگ نوزادان در بیمارستان قائم (عج) شهرستان مشهد انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی، توصیفی- تحلیلی در فاصله زمانی فروردین 1388 و خرداد 1389بر روی تمامی نوزادان 0 تا 30 روزه فوت شده در بخش نوزادان بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شد. پس از فوت نوزادان، اطلاعات اپیدمیولوژیک، معاینه نوزاد، اقدامات تشخیصی- درمانی و سیر بیماری قبل از مرگ شامل مشخصات نوزاد و مادر ثبت شد و سپس عوامل مساعد کننده و علل مرگ در یک تیم تخصصی (فوق تخصص نوزادان، فلوشیپ، رزیدنت و پرستار کشیک زمان فوت) بررسی شد. سپس اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 5/11) با روش های آمار توصیفی و آزمون آماری توزیع یکنواخت تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    162 نوزاد (94/9%) از 1630 نوزاد بستری شده در این مرکز فوت کردند. وزن 63% نوزادان فوت شده کمتر از 1500 گرم بود. در این مطالعه علل اصلی زمینه ای مرگ نوزادی عبارت بود از نارسی شدید (کمتر از 32 هفته) 4/57%، آسفیکسی (آپگار دقیقه 5 کمتر از 6) 86/30%، ناهنجاری مادرزادی 16/27%، عفونتها 3/25%، مشکلات تنفسی 7/24%، مشکلات خونی 8/6% و مشکلات مغزی 2/6% بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به الگوی مرگ و شایع ترین علل مرگ و میر نوزادان در مطالعه حاضر، پیشگیری از زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن، جلوگیری از صدمات زایمانی و آسفیکسی، برنامه های پیشگیری کننده از ناهنجاری های و برنامه های پیشگیری کننده از عفونت به ویژه در بخش نوزادان، می تواند در کاهش مرگ نوزادان موثر باشد.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، نوزاد، عوامل مستعد کننده، علل
  • هادی رنجبر، مهری کهن*، عباس عباس زاده، منصور عرب، فروغ پور یزدان پناه صفحه 15
    مقدمه

    وزن کم هنگام تولد و تولد پره ترم از عوامل موثر در مرگ و میر زیر یک سال می باشند. با این حال، یافتن راهی برای کاهش و پیشگیری از وزن کم هنگام تولد و تولد پره ترم جزء چالش های سیستم های بهداشتی است.

    روش کار

    در این مطالعه گذشته نگر 400 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر کرمان در سال 1389 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه خشونت خانوادگی و فرم ثبت اطلاعات پژوهشگر ساخته (اطلاعات مربوط به تولد کودک و مادر) بود و اطلاعات برای هر نفر ثبت شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو، تی مستقل، آنالیز واریانس و رگرسیون لوجستیک و با استفاده از نرم افزارSPSS (نسخه 18) تحلیل شد.

    یافته ها

    بین سوء مصرف مواد و خشونت در زمان بارداری ارتباط معنی دار وجود داشت. همچنین سوء مصرف مواد با وزن کم هنگام تولد ارتباط داشت. در 2/36 درصد موارد پیش بینی جنسیت کودک بر خلاف تمایل همسر باعث افزایش خشونت شده بود. بین مصرف قلیان و سیگاری غیر فعال بودن زن با وزن کم هنگام تولد ارتباط وجود داشت.

    نتیجه گیری

    بین سوء مصرف مواد با پیامد ضعیف بارداری ارتباط معنی دار وجود دارد، اما خشونت در زمان بارداری با پیامد ضعیف بارداری ارتباط ندارد.

    کلیدواژگان: خشونت علیه مادر، سوء مصرف مواد، پیامد بارداری، وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس
  • فاطمه ناهیدی، شیرین تقی زاده، سعید صدر، حمید علوی مجد صفحه 24
    مقدمه
    با در نظرگرفتن عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی و پذیرش مکمل های غذایی در دوران شیردهی، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر افسردگی پس از زایمان انجام شد.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 1386 روی 70 زن مبتلا به افسردگی پس از زایمان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی منتخب دانشگاه شهید بهشتی تهران انجام شد. نمونه ها با انتساب تصادفی به دو گروه 35 نفره دریافت کننده امگا-3 (روزانه یک کپسول 1 گرمی) و دارونما تقسیم شدند. برای تشخیص افسردگی پس از زایمان از تست استاندارد ادین برگ و برای سنجش شدت علایم از تست استاندارد بک و برای پایایی از آلفای کرنباخ و آزمون مجدد استفاده شد. شدت افسردگی قبل از درمان و در هفته های اول تا چهارم پس از درمان ارزیابی شد. داده ها با نرم افزارSPSS (نسخه 10) و آزمون های تی زوجی، آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر، من ویتنی و کای دو تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین شدت افسردگی قبل از درمان در گروه امگا-3، 1/18 بود و بعد از درمان به 0/9 کاهش یافت که به لحاظ آماری معنادار بود (001/0>p). در گروه دارونما شدت افسردگی قبل از درمان 5/17 و بعد از درمان 2/17 بود که به لحاظ آماری معنی دار نبود (3/0=p). روند کاهش شدت افسردگی پس از زایمان در گروه امگا-3 نسبت به دارونما معنی دار بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    امگا-3 دارویی مناسب و بدون عارضه جانبی برای مادر و شیرخوار در کاهش شدت افسردگی پس از زایمان است. لازم است مطالعات با طول درمان بیشتر برای بررسی عود بیماری انجام گیرد.
    کلیدواژگان: پس از زایمان، افسردگی پس از زایمان، ضد افسردگی ها، مکمل های غذایی، اسیدهای چرب امگا، 3
  • ابراهیم دستگردی، محبوبه شیرازی، اشرف محمدزاده، احمدشاه فرهت، رعنا امیری صفحه 32
    مقدمه
    با در نظرگرفتن عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی و پذیرش مکمل های غذایی در دوران شیردهی، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر افسردگی پس از زایمان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 60 مادر که نوزاد آنها 34-28 هفته بوده و در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بستری بودند، انجام شد. مادران را به صورت تصادفی در دو گروه مورد و شاهد قرار دادیم. به مدت 10 روز گروه مورد از متوکلوپرامید 10 میلی گرم و گروه شاهد از دارونما از روز سوم مطالعه و به میزان سه بار در روز استفاده کردند.
    یافته ها
    از 60 مادر مورد مطالعه، 25 مادر در گروه مورد و 24 مادر در گروه شاهد تا پایان مطالعه شرکت داشتند. دو گروه مورد و شاهد از نظر متغیرهای میانگین سن، سطح تحصیلات، سن حاملگی و وزن نوزاد مطابقت داده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS (نسخه 15) انجام شد. شیر دوشیده شده دو گروه مورد و شاهد در روز اول مطالعه اختلاف معنی داری نداشت (16/0p).
    نتیجه گیری
    امگا-3 دارویی مناسب و بدون عارضه جانبی برای مادر و شیرخوار در کاهش شدت افسردگی پس از زایمان است. لازم است مطالعات با طول درمان بیشتر برای بررسی عود بیماری انجام گیرد.
    کلیدواژگان: متوکلوپرامید، نوزادان نارس، شیر مادر
  • طیبه نگاهبان بنابی، محسن رضاییان، مژگان جمالی، علی انصاری جابری صفحه 37
    مقدمه
    زایمان زودرس خطری بزرگ بر سر راه سلامتی زنان و عاملی مهم در بروز مرگ و میر نوزادان در سراسر دنیا به شمار می رود که با وجود معرفی فاکتورهای خطر متعدد، در50% موارد، علت آن ناشناخته است. از آنجا که روندهای بیوشیمیایی زایمان زودرس با دیسمنوره اولیه مکانیسم مشترکی دارند و به نظر می رسد داشتن سابقه دیسمنوره اولیه در زنان بتواند وقوع زایمان زودرس را پیشگویی کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین زایمان زودرس خودبخودی و سابقه دیسمنوره اولیه در زنان نخست زای شهر رفسنجان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه موردی-شاهدی، در سال 1389 بر روی 412 نفر از زنان نخست زایی که به زایشگاه نیک نفس رفسنجان مراجعه کرده بودند، انجام شد. 207 نفر از زنانی که دارای زایمان نارس خودبخودی بودند به عنوان گروه مورد و 205 نفر که زایمان نوزاد رسیده داشتند به عنوان گروه شاهد و با در نظر گرفتن شرایط ورود و خروج وارد مطالعه شدند. همسان سازی نمونه های مورد و شاهد از نظر سن، مصرف سیگار، وضعیت اقتصادی اجتماعی و شاخص توده بدنی انجام گرفت. اطلاعات مربوط به مشخصات بارداری، زایمان، سابقه دیسمنوره اولیه و شدت آن از طریق پرسشنامه و مصاحبه رو در رو جمع آوری و تجزیه و تحلیل آماری با آزمون های آماری کای دو، تی دانشجویی، نسبت شانس تطبیق یافته و رگرسیون لوجستیک انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون رگرسیون لوجستیک بین ترم یا پره ترم بودن زایمان و داشتن سابقه دیسمنوره اولیه ارتباط معنی داری وجود نداشت (55/0=p). در بررسی خطر وقوع زایمان زودرس بر اساس ابتلا به دیسمنوره اولیه نسبت 12/1= OR بدست آمد. که این خطر برای کسانی که دارای دیسمنوره متوسط و شدید بودند 26/1 بود که این اختلاف بر اساس آزمون رگرسیون لوجستیک معنی دار نبود (45/0=p).
    نتیجه گیری
    فرآیندهای دقیق بیوشیمیایی که هدایت گر وقوع دیسمنوره اولیه و زایمان زودرس خودبخودی می باشد هنوز ناشناخته هستند.
    کلیدواژگان: زایمان زودرس خودبخودی، دیسمنوره اولیه، قاعدگی دردناک اولیه، زنان نخست زا
  • منوره اتقایی، عصمت نوحی صفحه 44
    مقدمه
    درد زایمان یکی از دردهایی است که زنان در طی زندگی خود تجربه می کنند و ترس از موارد ناشناخته سبب شدت درد می شود. از جمله عوامل انتخاب سزارین ترس از دردهای زایمانی است. این مطالعه با هدف تعیین تصور از درد زایمان و تمایل به زایمان طبیعی در زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 89-88 بر روی 400 زن باردار شهر کرمان که به روش نمونه برداری خوشه ایتصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سه قسمتی و شامل: 1- ویژگی های فردی 2- سوالات تصور از درد زایمان 3- سوالات مربوط به تمایل انتخاب نوع زایمان بود که پس از کسب روایی و پایایی مطلوب مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از جداول توزیع فراوانی ساده و شاخص های مرکزی و پراکندگی و انحراف معیار گزارش و با استفاده از آزمون t، آنالیز واریانس یک راهه و من ویتنی یو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نگرش زنان باردار نسبت به درد زایمان طبیعی82/1±07/11و نسبت به درد زایمان سزارین 18/2±94/10 بود. از نظر نگرش به درد زایمان بین دو گروه زایمان طبیعی و سزارین تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (046/0=p). به گونه ای که میانگین نگرش منفی نسبت به درد زایمان در گروه زایمان طبیعی بیشتر از گروه سزارین بود. میانگین و انحراف معیار تمایل زنان باردار نسبت به انجام سزارین (69/3±38/19) بیشتر از زایمان طبیعی (18/3±56/18) بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (02/0=p). بین شدت درد درک شده و تمایل به زایمان طبیعی همبستگی معکوس معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تصور از درد زایمان می تواند تمایل و ترجیح نوع زایمان مادران باردار را تحت تاثیر قرار دهد، به طوری که افزایش تصورات منفی از درد زایمان طبیعی، تمایل به زایمان طبیعی را به طور معنی داری کاهش می دهد. آموزش و آگاهی به مادران باردار می تواند ترس و اضطراب ناشی از تصورات غلط از درد زایمان طبیعی را بکاهد و آن ها را تشویق به زایمان طبیعی کند.
    کلیدواژگان: تصور، درد زایمان، تمایل به زایمان طبیعی، زنان باردار
  • راحله بابازاده، خدیجه میرزایی، فریده اخلاقی صفحه 51
    مقدمه
    دسترسی به درمان های جایگزین هیسترکتومی برای خونریزی های غیر طبیعی رحمی انگیزه ای برای ارزیابی دوباره اثر هیسترکتومی بر روی کیفیت زندگی زنان شده است. از آنجا که یکی از جنبه های مهم کیفیت زندگی زنان، عملکرد جنسی آنان می باشد. در این مقاله شواهد مربوط به اثر هیسترکتومی بر روی «پیامد جنسی» مورد بررسی قرار می گیرد.
    روش کار
    جستجوی الکترونیکی در مقالات انگلیسی با واژه های: تمایلات جنسی، رضایتمندی جنسی، پیامد جنسی، هیسترکتومی، لذت جنسی و ارگاسم در پایگاه های اطلاعاتی Pub Med، EMBASE، Science Direct و Scopus انجام شد. 23 مطالعه شامل 11 مطالعه آینده نگر، 5 مطالعه گذشته نگر و 7 کارآزمایی بالینی به دست آمد. به جز تعداد کمی از مقالات، کیفیت روش کار اکثر مطالعات ضعیف بود اما به دلیل کمبود اطلاعات در مورد این موضوع مهم، تصمیم گرفتیم که تمام مطالعات بررسی شوند.
    یافته ها
    ارزیابی کیفیت روش کار مطالعات با استفاده از یک سیستم نمره دهی که در متن مقاله توصیف شده است، انجام شد. ابزار اندازه گیری پیامدها، معمولا معتبر نبوده و بیشتر مطالعات عوامل مخدوش کننده مهم را در نظر نگرفته بودند. نتیجه بیشتر مطالعات در این مرور سیستماتیک، نشان دهنده عدم تغییر یا افزایش تمایلات جنسی در زنانی که تحت عمل هیسترکتومی قرار گرفته اند، بود.
    نتیجه گیری
    اکثر مطالعات ارزیابی شده در مورد اثر هیسترکتومی بر پیامد جنسی به صورت ضعیف طراحی شده بودند. شواهد در دسترس بیانگر افزایش کیفیت زندگی جنسی بیشتر زنانی است که تحت عمل هیسترکتومی قرار می گیرند و هیسترکتومی اثر مخربی بر روی پیامد جنسی زنان ندارد. مطالعات آینده نگر باید عوامل مخدوش کننده با اثر بالقوه منفی یا مثبت بر روی پیامد جنسی که غیر وابسته به هیسترکتومی می باشند را در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی، تمایلات جنسی، پیامد جنسی، رضایتمندی جنسی، مرورسیستماتیک
|
  • Sedigheh Esmailzadeh, Mehrdad Farsi, Mohamadreza Aghajani Mir, Marmar Firouzpour, Treza Mahouti Page 1
    Introduction
    Tubal factor is a very Common cause of infertility. This study was performed to assess the therapeutic effect of Intrauterine Insemination (IUI) in patients with unilateral fallopian tube obstruction and to reduce indications of IVF and ICSI.
    Methods
    This case-control study was performed between years 2008-2009 in Fatemeh-Zahra infertility center of Babol on 60 patients with unilateral tube occlusion (case group) and one 120 infertile patients without tubal obstruction (control group) in HSG. Subjects were selected by sampling method. Demographic data were collected by a researcher-made questionnaire and analyzed by SPSS Software (version 16) using descriptive statistical methods and t-test and Chi-square test.
    Results
    Pregnancy was achieved in 4 patients (6.7%) of case group and 15 patients (12.5%) in control group but the difference was not significant (P>0.05). All 4 pregnancy cases had left ovarian tube obstruction and none of patients with right ovarian tube obstruction became pregnant, but the difference was not significant (P>0.05). Pregnancy rate had no significant difference base on site (distal or proximal) of involvement (p=0.99).
    Conclusion
    Pregnancy rate after IUI has no significant difference in patients with unilateral tube obstruction and infertile women with patent ovarian tubes. Therefore, IUI can be suggested to patients with unilateral ovarian tube obstruction regardless of involvement site.
  • Hasan Boskabadi, Zahra Parvini, Tahereh Barati, Asiyeh Moudi Page 6
    Introduction
    Neonatal mortality rate is a standard indicator for development of health care, educational and social systems which influences the mortality indicators of infant and children younger than 5 years of age, directly. Since the first step to reduce mortality and improve this indicator is to identify the causes of mortality so this study was conducted with the goal of evaluation of the causes and predisposing factors of neonatal mortality in Ghaem hospital in Mashhad.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive – analytical study was conducted from June of 2009 to June of 2010. Following neonatal death, epidemiological data, neonatal physical examination, diagnostic-therapeutic procedures and course of the disease before death, including the neonate’s and mother’s features were recorded and then predisposing factors and death causes were evaluated by an expert team (neonatal subspecialty, neonatal fellowship, resident of pediatrics and nurse who present at the time of death). The data was analyzed using SPSS software (version 11.5) and descriptive Chi square statistic test.
    Results
    Of 1630 hospitalized neonates in this center, 162 (9.94%) died and 63% of which weighted less than 1500 grams. The major causes of neonatal mortality in this study were severe prematurity (less than 32 weeks) 57.4%, asphyxia (5 minute Apgar less than 6- 30.86%), congenital anomalies (27.16%), infections (25.3%), respiratory complications (24.7%), hematologic disorders (6.8%) and cerebral disorders (6.2%).
    Conclusion
    According to death patterns and most frequent causes of neonatal mortality in the present study, preventing preterm labour and low birth weight neonates, preventing delivery injuries and asphyxia, plans to prevent congenital anomalies and infection preventing plans, especially in neonates department could be effective in reducing neonatal mortality in our hospital.
  • Hadi Ranjbar, Mehri Kohan, Abbas Abbaszadeh, Mansour Arab, Forough Pouryazdanpanah Page 15
    Introduction

    Low birth weight and preterm labor are risk factors for infant mortality under one year of age. In spite of this, finding a way to reduce and prevention of them is one of most difficult challenges of health systems.

    Methods

    400 women who referred to community health centers of Kerman were interviewed and study forms were filled for them. The study tools were Family Violence Questionnaire and Demographic check list. SPSS 18 used to examine statistic data, chi-Square, T-test, ANOVA, and logistic regression used for data analyzing.

    Results

    There was relationship between drug abuse and violence. Also Drug abuse was related to low birth weight. In 36.2% sex prediction was related to more violence. There was relationship between usage of Hookah, passive smoker status of mother and low birth weight.

    Conclusion

    This study showed relationship between drug abuse and poor pregnancy outcome. But there was no relationship between poor pregnancy outcome and violence

  • Fatemeh Nahidi, Shirin Taghizade, Saeed Sadr, Hamid Alavi Majd Page 24
    Introduction
    With respect to the side effects of antidepressants, most clients prefer dietary supplements to chemical drugs in lactation period. This study was conducted to identify the effects of Omega-3 fatty acids on postpartum depression
    Methods
    This double blind clinical trial was carried out on 70 women with postpartum depression who referred to the selected health centers affiliated to Shahid Beheshti University in 2007. Subjects were randomly divided into two 35-member groups receiving Omega-3 (a 1 gr. Capsule daily) and receiving placebo. Edinburg’s standard test was used to diagnose depression and Beck’s standard test was used to identify the severity of depressive symptoms. The severity of depression was identified before the intervention and in the first, second, third and fourth weeks after it. Data was analyzed by SPSS software (version 10), using Paired T-test, variance analysis with multiple measurements, Mann-Whitney test and Chi-square test.
    Results
    Mean depression severities in the Omega-3 group were 18.1 before and 9.0 after the intervention with a significant difference (P<0.001). The corresponding figures in the placebo group were 17.5 and 17.2 with no significant difference (p=0.3). The decreasing trend of postpartum depression severity in the Omega-3 group was significantly different from the other group (P<0.001)
    Conclusion
    Omega-3 is a suitable compound with no side effect for mothers and their infants in decreasing postpartum depression. Further studies with longer durations to identify its remission patterns are warranted.
  • Ebrahim Dastgerdi, Mahboobeh Shirazi, Ashraf Mohammadzadeh, Ahmad Shahfarhat, Rana Amiri Page 32
    Introduction
    Human milk is the optimal primary nutritional source for premature infants. The strongest evidence of the benefit of human milk for premature infants is the reduced incidence of necrotizing enterocolitis. But one of the frequent problems that cause decreased milk production is mother’s stress. Therefore we decided to evaluate of metoclopramide effect on increase of milk production in mothers of preterm infants.
    Methods
    The randomized double- blinded case-control study enrolled women who planned to breastfeed and delivered in 28-34 weeks of gestation. They were randomized to receive 10mg of metoclopramide or placebo 3 times a day for 10 days starting within 48 hours of giving birth. Breast feeding education was standardized for all women. They recorded the volume of milk expressed at each pumping for 10 days.
    Results
    60 women were enrolled and 49 women completed the study. 25 women received metoclopramide and 24 were included in placebo group. Two groups were similar in age, race, education, gestational age, and neonatal weight. There was no significant difference between milk volumes in the two groups in first days (P>0.16). But mean volume production in metoclopramide was significant higher than placebo group in the last 5 days of study (P<0.007).
    Conclusion
    Metoclopramide increases volume of breast milk in women with preterm infants.
  • Tayebeh Negahban Bonabi, Mohsen Rezaian, Mozhgan Jamali, Ali Ansari Jaberi Page 37
    Introduction
    Preterm labor is a major risk of public health and important neonatal morbidity and mortality factor in world. Despite introducing its several risk factors, in 50% of cases, its etiology is unknown. From biological point of view, preterm labor and primary dysmenorrhea share common triggering mechanisms so primary dysmenorrhea can be considered as a preterm labor's predictive factor. In this study the relation between primary dysmenorrhea and spontaneous preterm labor is looked through in primiparous women in Rafsanjan.
    Methods
    This case control study was conducted on 412 primiparous women was referred to Rafsanjan’s Nick Nafs hospital in 2010. In this Case-Control study, 205 women in control group (term delivery) and 207 in case group (spontaneous preterm labor) was enrolled in Rafsanjan’s Nick Nafs hospital. Two groups were matched in age, socio-economical status, smoking and BMI. Data were collected with questionnaire and analyzed in SPSS software, student's t-test, X2 test, adjusted odds ratio and Logistic Regression.
    Results
    Logistic Regression test did not show statistically increased risk of preterm delivery in women with history of primary dysmenorrhea (odds ratio=1.12). The risk of preterm labor in women with history of mild or moderate and severe dysmenorrhea was slightly strengthened (1.26) but statistically non significant (P value=0.45).
    Conclusion
    The exact biochemical mechanisms that cause primary dysmenorrhea and spontaneous preterm labor are unknown.
  • Monavare Atghaee, Esmat Nouhi Page 44
    Introduction
    Labor is one of the pains experienced by women during their life and fear of unknown causes increases pain and affects the selection of cesarean section modality of labor. This study aimed to determine the effect of imagination of the pain of vaginal delivery and cesarean section on the selection of normal vaginal delivery in pregnant women attending clinics in Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive and analytical research included 400 pregnant women in Kerman by random cluster sampling. The survey tool consisted of three parts: 1- Individual features 2- Conception of the pain of childbirth and 3- Questions related to the tendency of choosing the type of delivery. After acquiring the appropriate validity and reliability, data was analyzed, using simple frequency tables, central distribution criteria t-test, one-way ANOVA, Mann-Whitney U and Pearson correlation analysis.
    Results
    The mean and standard deviation of responses to the attitude of pregnant women to vaginal delivery pain was 11.7±1.82 and the mean and SD of pregnant women attitude to cesareandelivery pain 2.18±10.94 (P value=0.046). Average negative attitude to labor by vaginal delivery was more than cesarean group. Mean and SD scores of pregnant women who selected cesarean delivery was 19.38±3.6 compared to those who selected/vaginal delivery (18.56±3.18) There was significant difference between the two group (P value=0.02). Between perceived pain intensity and desire to vaginal delivery there was a significant inverse correlation.
    Conclusion
    Imagination of the pain of childbirth can affect the preference of the type of delivery. Based on research results significantly increase negative perceptions of the natural childbirth tend to have decreased. So it is necessary to decrease anxiety and fear caused by misconceptions of vaginal delivery through education and increasing of awareness of pregnant mothers and thereby encouraging mothers to select normal vaginal delivery.
  • Raheleh Babazadeh, Khadijeh Mirzaeei, Farideh Akhlaghi Page 51
    Introduction
    The availability of alternative therapies of abnormal gynecologic bleeding has prompted a reexamination of the impact of hysterectomy on a woman’s quality of life. This paper examines the evidence about the impact of hysterectomy on quality of life and sexual function.
    Methods
    Electronic searching of English language literature was conducted using the search terms: sexuality, sexual satisfaction, sexual function, hysterectomy, sexual desire and orgasm in PubMed, EMBASE, Science Direct and Scopus. Additional papers found in the bibliographies of these papers were also reviewed. 23 studies were found: 11 prospective, 5 retrospective and 7 RCT. With few exceptions, the methodologic quality of the studies was poor, but we continued to review all of the studies given the paucity of data on this important subject.
    Results
    The studies were evaluated for methodologic quality using a scoring system described in the paper. Outcome measures were usually not validated and most studies did not consider important confounding factors. Most studies in this review showed either no change or an enhancement of sexuality in women who had undergone hysterectomy.
    Conclusion
    The majority of researches evaluating the effect of hysterectomy on sexual function were poorly designed. The available evidence showed that quality of life is improved for most women who had hysterectomy and that hysterectomy did not adversely affect sexual function. A number of confounding factors with the potential positive or negative impact on sexual function, independent of hysterectomy, should be taken into account in future studies.